Over…

….Anja van Zina Pura Natuurvoeding

Anja van Zina Pura


Ik ben Anja Schute.

Mijn levenlang heb ik een binding gehad met voeding, moestuin, koken, lekker eten, op wat voor manier dan ook.

Tien jaar van mijn leven verbleef ik in de Arabische wereld en in die periode is dat gevoel gegroeid en sterker geworden. Om daar beroepsmatig iets mee te gaan doen, is iets wat bij mij de laatste jaren is gaan leven.
Zoals veel mensen kwam ik op een punt in mijn leven, dat de wekker keihard afging. Het moment om in aktie te komen was nu, of nooit meer.
Ik ben mij nog verder en verder gaan verdiepen in voeding en heb de opleiding tot natuurvoedingsadviseur met succes afgerond.

Het overdragen van mijn kennis, maakt mij enthousiast. Mijn doel is dan ook om je te helpen zelf maaltijden te maken met verse, gezonde en onbewerkte producten en daarvan te smullen! Stapje voor stapje zul je merken dat je smaak, door zulke maaltijden, verandert en dat je je bovenal beter gaat voelen.

Mijn voedingsadviezen zijn met nadruk NATUUR-voedingsadviezen, dus zo natuurlijk mogelijk.
Uiteraard houd ik altijd rekening met de mogelijkheden en onmogelijkheden van mijn cliënten, zodat ze ook echt met mijn advies aan de slag kunnen.
Wanneer mensen zelf merken dat kleine stapjes, uiteindelijk ook grote resultaten kunnen brengen, geeft dat hen zoveel meer overtuiging en enthousiasme. Wanneer je dan ook nog de gewenste positieve resultaten ondervindt, dan is het veel leuker en gemakkelijker om een gezonde levensstijl aan te leren en vol te houden.

Uit ervaring kan ik zeggen dat voeding je kan maken of breken. Vanuit deze overtuiging ben ik ook aan het werk.

Sinds ik drastisch het roer heb omgegooid en met mijn voeding en leefstijl aan de slag ben gegaan, kan ik je oprecht zeggen dat ik me sinds die tijd veel fitter, veel gezonder en veel opgewekter voel.

….de visie van Zina Pura Natuurvoeding

  • In alle eerlijkheid en openheid, mijn kennis, kunde en enthousiasme over natuurvoeding overdragen.
  • Mijn cliënten bij hun voeding begeleiden als ze hun voedingspatroon uit overtuiging willen veranderen en/of in aanraking komen met intoleranties of allergieën.
  • Daarnaast wil ik mijn cliënten inspireren om op een gezonde(re) manier te eten en te drinken. Door het aanbieden van op maat gemaakte voedingsadviezen, lekkere recepten of nuttige voedingstips.

….Natuurvoeding

Wat is dat nou precies natuurvoeding?

Als ik het heb over natuurvoeding, dan bedoel ik:
“Planten die geteeld worden zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest.
Dieren die vrij kunnen rondscharrelen, die natuurlijke voeding krijgen, niet preventief met antibiotica behandeld worden en geen groeihormonen krijgen toegediend.
Daarnaast is mijn uitgangspunt dat voeding zo min mogelijk bewerkt en geraffineerd wordt, dat je nog kunt zien wat je eet.
Dat voeding geproduceerd wordt op een manier die eerlijk is voor mens, dier en plant, het liefst van het seizoen, biologisch en bij voorkeur uit de eigen regio”.

Dat is een hele mond vol, zult je denken, ik leg het je graag in meer detail uit.
Als ik persoonlijk kijk naar wat voor mij het belangrijkste is in de natuurvoeding, dan is dat eerst het zo min mogelijk bewerkt en geraffineerd zijn van voeding.
Hoe meer voeding bewerkt of geraffineerd wordt hoe minder voedzaam het wordt, alles wat ons lichaam zou kunnen voeden verdwijnt immers op deze manier. En dan hebben we het niet over alle chemische producten die worden toegevoegd, waar niets natuurlijks meer aan is.

…..de naam Zina Pura Natuurvoeding

De naam Zina Pura is een mix van twee werelden.
In mijn zoektocht naar een naam voor mijn bedrijf dat gebaseerd is op natuurvoeding, kwam ik al snel op het geëikte uit; puur, natuur, natuurlijk, eerlijk, etc. Dat wilde ik niet, ik wilde iets “anders”.

Bijna tien jaar van mijn leven heb ik doorgebracht in de Arabische wereld, daar heb ik kennis gemaakt met hun manier van puur, traditioneel en eerlijk eten.
In de supermarkt daar vond ik heel weinig pakjes, zakjes, potjes of diepvriesmaaltijden. Mijn boodschappen deed ik op de lokale markt, verse groenten en fruit, kruiden, maar ook vlees en vis.
En dan kom je thuis met een tas vol herkenbare voeding en ga je zelf aan de slag. Daar in die andere wereld werd ik terug geworpen op de recepten van mijn moeder, haar kookboek, mijn kookboeken en natuurlijk het internet.

Dat ik op zoek ging naar het Arabische woord voor natuurlijk, puur, traditioneel laat zich dan ook op die manier verklaren. Zo kwam ik bij Zina en Zina Pura, klinkt mooi, voelt goed en Zina Pura staat voor natuurvoeding.


….het Zina Pura Natuurvoedingslogo

Zina Pura Natuurvoeding logo

Het Zina Pura Natuurvoedingslogo is op mijn verzoek getekend door Iris van Abeelen.
Zij was onvermoeibaar, ondanks mijn niet aflatende stroom van veranderingen, van gedachten en verzoeken.

Het representeert een tomatenplant, van top tot teen, van wortel tot vrucht.
Zelf ben ik heel blij met het logo, het is precies geworden zoals ik het in gedachten had.