To biet or not to biet, that’s the question!

Rode bietjes, gerechten met bietjes


Door de één geliefd door de ander gevreesd, zo werkt dat met rode bietjes.
Ik herinner mij goed dat ik mijn moeder smeekte of ik alsjeblieft geen bietjes hoefde te eten.
Vele jaren later, realiseer ik me hoe gezond bietjes voor ons zijn.

De rode kleur van het bietje, wordt veroorzaakt door  de betalaïnen die er in zitten.
Deze betalaïnen hebben twee werkingen, die van antioxidant en die van ontstekingsremmend molecuul.
Aan betalaïnen wordt bovendien een ontgiftende werking toegekend volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken.
Door de combinatie van antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen, beschermt het rode bietje tegen kanker.
Laboratoriumonderzoek laat zien dat bietjes een positief effect kunnen hebben op de voorkoming en bestrijding van darm-, maag-, long-, borst-, prostaat- en zaadbalkanker.

Gelukkig heb ik inmiddels een flink aantal manieren verzameld om bietjes lekker en smaakvol klaar te maken.

Ben je ook niet zo’n fan van rode bietjes en wil je ze nou eindelijk wel eens op een écht lekkere manier leren klaar maken?

Meld je dan aan voor de kookworkshop van 28 februari a.s.
Lokatie : De Bunthoef, Bloemenhof 2 in Oosterhout.
Tijd : 16.00 tot 20.00 uur

Aanmelden kan hier